KREWETKI Z CHILLI, SZPARAGAMI I MAKARONEM

Dzisiaj moj numer popisowy :) Potrawa, ktora moglabym jesc codziennie, na sniadanie, obiad i kolacje. Wiem, ze jedni krewetki kochaja, inni nie nawidza. Jesli jestescie tymi drugimi, zapraszam jutro, dzisiaj cos dla milosnikow kreweciorow :)



Co potrzebujemy?

200-250 g ulubionego makaronu
kilka łyżek oliwy (nie oleju, prosze:) )
200 g krewetek
3 ząbki czosnku
2-3 cebulki (najlepiej dymki)
1 papryczka chili
1 łyżka posiekanego imbiru
150 g szparagów
świeża kolendra
sól, pieprz


Co robimy?

Rozgrzewamy oliwe na patelni, następnie wrzucamy krewetki i smażymy kilka minut. Przekładamy łyżką cedzakową na talerz.
Na patelnie dolewamy trochę oliwy i dorzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno posiekane: papryczkę chili i imbir. Mieszamy, aż składniki się połączą i dodajemy pokrojone szparagi.
Smażymy cały czas mieszając, aż szparagi zaczną mięknąć (około trzech minut). Dodajemy pokrojoną cebulę dymkę oraz posiekaną kolendrę i mieszamy.
W osobnym garnku gotujemy makaron al dente, odcedzamy. Nastepnie mieszamy makaron z  krewetkiami oraz warzywami i  przyprawami i chwilę podsmażamy na patelni. Dekorujemy i podajemy. 
Smacznego! :)

PS: bardzo dziekuje za tyle milych slow na temat mojej pierwszej produkcji filmowej :* TUTAJ 

7 komentarzy: